Hlas- pohyb- prostor- čas

Název

Hlas- pohyb- prostor- čas

Popis

Záměrem první dílny bylo zkoumat základní pohybové a zvukové charakteristiky, jednotlivé elementy zvuku a pohybu, škálu jejich vyjádření, způsoby práce s nimi a jejich využití k rozvoji individuálního výrazu. Zajímal nás průzkum hlasového a fyzického „materiálu“ a elementárních prvků, které pohyb a zvuk tvoří. Zkoumané prostředky se nám později měly stát stavebními kameny pro komplexnější práci a vědomější kompozici. Hlavním zdrojem zkoumání byla improvizace, avšak pokaždé nějakým způsobem vymezená, určená zadáním či přibližným popisem. Klíčovým pojmem pro nás byl limit, hranice usměrňující naše hledání a umožňující hlubší fokus na daný prvek, problém či otázku. Snaha o maximální vytěžení limitu měla vést k důkladnějšímu poznání pohybového a hlasového nástroje.
Pro práci s pohybem jsme se zaměřili na čtyři základní elementy pohybu, jimiž jsou tělo, prostor, čas a dynamika. V práci s hlasem jsme se soustředili na uvědomění si dechu, rezonančních prostor a hlasových poloh, na možnosti tvorby zvuku hlasem a tvarování zvuku. Skrze tento proces jsme měli dojít k úvahám nad společnými vlastnostmi zvuku a pohybu a nad možnostmi jejich propojení.
V souhrnu tedy hlavní cíle první dílny byly tyto: Zkoumat pohyb a hlas odděleně, poté ve spojení, rozvíjet schopnosti nezbytné pro improvizaci (koncentrace, pozornost, citlivost ke skupině, pohotovost, bezprostřednost, komunikativnost, disciplinovanost), rozvíjet spontánní a uvolněný pohybový a hlasový projev každého jedince, rozvíjet individuální exploraci účastníků, podporovat vzájemné reflexe nových poznatků a diskuzi nad objeveným.
Hostem prvníé dílny byla Lucie Vítková.

Období

Statistiky

  • 16 fotek
  • 32 videí
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Hlas- pohyb- prostor- čas
Komentáře Přidat